Bli med i vår stamkundeklubb

Book service – Artikler, tips og guider

Høstsykling: Slik forbereder du deg til sykling i den mørke årstiden

Høsten byr på flotte sykkelopplevelser med sine sterke farger, frisk luft og kjøligere temperaturer. Men med høstsyklingen følger også behovet for å være godt forberedt. Enten du sykler til jobb, trener, eller nyter fritidsturer, er det viktig å fokusere på sikkerhet og riktig utstyr for å få mest ut av turene. Her er våre tips for å gjøre sykkelhøsten til en trygg og komfortabel opplevelse.

1. Bli sett: Lys og refleks for optimal synlighet. Når mørket faller tidligere på dagen, er godt lys og refleks avgjørende for sikkerhet på veien. Hos Bike Fixx anbefaler vi kraftige sykkellys foran og bak – med hvitt lys foran og rødt bak – for både å se og bli sett. Refleksvest og refleksbånd på armer og ben, samt refleks på pedaler og hjul, øker synligheten ytterligere. Våre sykkelspesialister hjelper deg gjerne med å finne det utstyret du trenger for å være trygg på veien.

2. Skjermer: Hold deg tørr og komfortabel. Våte høstdager trenger ikke å bety våte klær. Med sykkelskjermer montert, kan du beskytte deg mot vannsprut fra veien. Skjermer gir deg ikke bare en mer behagelig sykkeltur, men reduserer også behovet for hyppig klesvask. Kom innom Bike Fixx for hjelp med montering og valg av skjermer tilpasset din sykkel.

3. Klær for høstsykling: Lag-på-lag holder deg varm. Riktig bekledning er nøkkelen til komfortabel høstsykling. Vi anbefaler lag-på-lag-prinsippet: Start med et fukttransporterende basislag, etterfulgt av et isolerende mellomlag og til slutt en vindtett, vannavstøtende jakke. Husk også å beskytte hodet og hendene med gode hansker og en lue eller buff som passer under hjelmen.

4. Høstklar sykkel: Vedlikehold gir trygghet. Fukt og skitt kan slite på sykkelen. Hos Bike Fixx tilbyr vi service og vedlikehold som sikrer at sykkelen din er klar for sesongen. Vi anbefaler regelmessig smøring av kjede, sjekk av bremseklosser og eventuelt å vurdere grovere dekk for bedre grep på våte veier. Når frosten kommer, kan vi også hjelpe med montering av piggdekk.

5. Sikkerhet på glatte veier: Sakte og kontrollert. Med vått løv og frost på veiene kan høstsyklingen bli utfordrende. Reduser farten i svinger, hold god avstand til andre trafikanter og vær oppmerksom på underlaget. Øv gjerne på bremsing og manøvrering på glatte underlag i trygge omgivelser før du møter slike forhold i trafikken.

God høstsykling fra Bike Fixx – Med riktig forberedelse kan du nyte høstsyklingen fullt ut. Kom innom Bike Fixx for en prat med våre eksperter, og la oss hjelpe deg med alt fra lys og skjermer til dekk og klær. Sammen sørger vi for at du får en trygg og komfortabel sykkelsesong!

Velkommen innom vårt verksted og sykkelbutikk – vi er her for å hjelpe deg!

 

Fortsett og les andre artikler