Book service – Artikler, tips og guider

Bike Fixx anbefaler: Piggdekk-favoritter for pendlere og stisyklister

Hos oss i Bike Fixx fortsetter sykkelsesongen selv om snøen kommer. Her er våre anbefalinger til hvilke piggdekk du bør kjøpe når det kommer is og snø på bakken.

Vår erfaring er at det er stor forskjell på ulike piggdekk-modeller. De beste piggdekkene har godt grep uansett føreforhold og de ruller bra. Når du skal investere i piggdekk, har det mye å si hva slags type sykling du bedriver. En stisyklist er gjerne ute etter maksimalt grep og trenger et dekk med bredde, grovt mønster og mange pigger. 

Om du sykler til jobb eller trener på is- og snødekte veier med en hybrid- eller gravelsykkel kan du se etter smalere dekk med lavere rullemotstand og kanskje litt færre pigger 

Piggdekk til pendleren: Suomi Routa

Produktbilde av Suomi Routa - piggdekk for pendlersyklisten

Dette piggdekket ble kåret til “Best i test” av Landevei.no. Dette er markedets beste pendlerdekk med en spesialutviklet gummiblanding for vinterføre i samarbeid med gummispesialistene fra Black Donut. Dekket har svært holdbare pigger og lav rullemotstand. Passer veldig bra til forhold der det veksler mellom både bar asfalt og snø/is. Suomi Routa er tilgjengelig i “alle” størrelser og opp til 54mm bredde og du får det selvfølgelig i alle Bike Fixx sine butikker. 

Piggdekk til stisyklisten: 45Nrth Wratchchild

Produktbilde av 45 north sitt wraithchild piggdekk. Perfekt piggdekk til vintersykling i terrenget

Har du prøvd stisykling på vinteren før? Hvis svaret er “ja”, så vet du at snø- og isdekte stier gir syklingen en helt ny dimensjon. Snøen jevner ut terrenget og under de rette forholdene opplever man superflyt!

45Nrth Wratchild er det råeste piggdekket for stisykling.  Her snakker vi sinnsykt grep på snø og is, med doble pigger i midtranden for maks trykk på piggene. XL-piggene som graver seg effektivt ned i isen både under akselerasjon og bremsing. Om man skulle være uheldig å skrense borti stein og miste pigger, så kan pigger kan kjøpes løst. Dette gjør at dekkene kan vare i mange sesonger. Fåes i dimensjonene 27.5” og 29″ og opp til til 3.0″ bredde. 

Vi hjelper deg i gang med vintersyklingen!

Kom innom en Bike Fixx-butikk, så hjelper vi deg med å velge en dekkdimensjon som passer perfekt for din sykkel. Vi er også behjelpelige med montering.

Fortsett og les andre artikler